Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

EuroParcs Ameland

EuroParcs Ameland is gelegen aan de westkant van het eiland, aan de Hollumer duinen en het Borndiep dat Ameland scheidt van Terschelling. De ligging is uniek, want de huizen liggen aan de duinen met vlak daarachter het strand en de zee. Blikvanger is verder de 55 meter hoge vuurtoren die dateert uit 1880. Ameland ontleent verder bekendheid aan de inspirerendde duin- en bosexcursies en ecosafari’s. Daarnaast kunt u ook het water op middels boottochten, wadexcursies of een zogeheten natuurbelevingstocht op de Waddenzee. Verder kunt u bij slecht weer in het Natuurcentrum toch het eiland zien en proeven.

Ameland kent vier dorpen, Hollum, Nes, Buren en Ballum alsmede de buurtschappen Kooiplaats en Ballumerbocht. Elk van de dorpen is eeuwenoud en dat is nog steeds te zien in het aanzicht: alle vier de plaatsen kennen diverse rijksmonumenten.

Informatiepakket

Ontdek de faciliteiten op EuroParcs Ameladnd

Met zoveel natuurschoon, strand en zee in de directe nabijheid is er niet veel nodig om jong en ouder in het gezin te vermaken, maar dat neemt niet weg dat EuroParcs Ameland een rijk faciliteiten- en voorzieningenniveau kent. Dat begint bij uitgebreide speelvoorzieningen in de buitenlucht alsmede een midgetgolfbaan, verder kent het vakantiepark een overdekt binnenzwembad en bowlingbanen. Daarnaast wordt ontspanning met hoofdletters geschreven in het kuur- en beautycentrum waar gespecialiseerde beautyspecialistes uw huid zo zacht en roze als een perzikhuidje maken. Daarnaast wordt ook de geest ‘leeggemaakt’ dankzij onder meer de sauna in het kuur- en beautycentrum.

Foto's