Let op! U belegt buiten AFM toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Zoeken

Aankooptips

Wij hebben een aantal aandachtspunten voor u op een rij gezet

Wie een vakantiehuis wil aanschaffen doet er goed aan om zich goed te laten informeren. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor u op een rij gezet.

1. Kies voor een ervaren partij in vakantieparken. Dat houdt een erkende naam of een jong bedrijf dat in korte tijd door een opvallende visie of werkwijze positieve publiciteit heeft gegenereerd. Dat alles geeft nog geen 100% zekerheid, maar wel bijna. Net zoals u kiest voor een A-merk bij de keuze van uw voedsel, meubilair of auto is de kans op kwaliteit een stuk groter dan wanneer u kiest voor een onbekende speler op de markt. 

2. Kijk altijd goed naar de locatie. Een A-locatie houdt in aan het water, dichtbij het bos of anderszins onderscheidende natuur en tegelijkertijd niet te ver af van het gemak van stedelijke voorzieningen

3. Faciliteiten en voorzieningen. Anno 2018 draait alles om beleving. Je kunt geen beleving aan een gezin geven als er op een vakantiepark geen goede en uitgebreide horeca is, geen zwembad (waterbeleving wordt steeds belangrijker) is en geen andere sport- en spelvoorzieningen.

4. Zorg voor deskundigen op fiscaal- en verzekeringsgebied. Het kopen van een vakantiehuis brengt fiscale verplichtingen maar ook kansen met zich mee zoals de mogelijkheid de btw terug te vragen. Daarnaast spreekt het voor zich dat uw nieuwe bezit goed verzekerd moet zijn. 

5. Wat is de meerwaarde van het kopen van een vakantiehuis?
1. Rendement op verhuurinkomsten (markt gerelateerd of gegarandeerd)
2. Mogelijkheid tot erbij kopen van de grond, behoudt altijd zijn waard
3. Profiteren van KOR-regeling
4. Verhuur en klein onderhoud worden je over het algemeen uit handen genomen door eigenaar van vakantiepark. In tegenstelling tot het verhuren van een reguliere woning heb je er nauwelijks omkijken naar. 

5. Valkuilen bij aankoop van een tweede huis
1. Verschil in fiscale positie/terugvraagmogelijkheden tussen aankoop bestaand en nieuw vakantiehuis alsmede tussen een stenen vakantiehuis en een chalet. Kortweg komt het erop neer dat je voor een chalet meer belasting betaalt (btw over het vakantiehuis, de grond en de overdrachtsbelasting).
2. Onderhoud en vernieuwing (dat houdt ook in tijdige inruil want verblijftrends veranderen) van een vakantiehuis veranderen in de loop der jaren waardoor over het algemeen de kosten oplopen. 
3. Advies is om indien mogelijk ook de grond te kopen, want is je rechtspositie kwetsbaar mocht er een nieuwe parkeigenaar met een nieuwe visie komen. 
4. Permanent bewonen mag over het algemeen niet, maar er zijn uitzonderingen (persoonlijke uitsterfregelingen bijvoorbeeld waardoor je er mag wonen mag niet mag doorverkopen aan derden. Ook erfgenamen hebben geen rechten op het vakantiehuis)